Opiston arvot

Raamattu-uskollisuus

Uskomme Raamattuun Jumalan itseilmoituksena, tunnustaen sen luonnollisen ja yli-luonnollisen alkuperän ja vaikutuksen. 

Karismaattisuus

Karismaattisuus on tunnistettavissa olevaa Pyhän Hengen suoraa vaikutusta yksilön kautta toisten hyväksi. Karismaattisuus merkitsee meille, että Pyhän Hengen toimintaan, armolahjojen esiintymiseen ja käyttöön suhtaudutaan avoimesti sekä opetuksessa että yhteisöllisessä hengellisessä elämässä. 

Missionaarisuus

Missionaarisuus merkitsee rohkeata, anteeksipyytämätöntä ja suoraselkäistä vaikuttavaa asennetta Jeesuksen lähetystehtävän mukaisesti. Siihen liittyy vahvasti maailman evankelioimisen haaste, kristillinen lähetys, jota motivoi evankeliumi pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa — Kristuksessa, joka on kaikkien kansojen ainoa toivo. Evankeliointi kotimaassa ja maailmanlähetyksen läsnäolo opistossa ovat sen keskeisiä tunnusmerkkejä.

Seurakuntalähtöisyys

Näkemyksemme mukaan terve kristillisyys ei ole ainoastaan henkilökohtainen ideologia tai vakaumus, vaan se liittyy aina konkreettiseen paikalliseen yhteisöön, seurakuntaan, jonka Jeesus Kristus perusti ja jota hän rakentaa. Meille tämä merkitsee haastetta edistää paikallisten seurakuntien hyvinvointia kuuntelemalla niiden tarpeita, osallistumalla niiden toimintaan ja ennen kaikkea varustamalla niiden johtajia ja seurakuntalaisia.

Yhteistyöhakuisuus

Opiston elinehto on, että kaikessa sen elämässä tulee esille toisten vakaumuksen kunnioitus ja pyrkimys yhteistyöhön niiden tahojen kanssa, joiden se ymmärtää pyrkivän samoihin tavoitteisiin. Toivotamme tervetulleeksi opiskelijat eri kristillisistä kirkoista, suuntauksista ja seurakunnista ja uskomme, että vuorovaikutus erilaisten näkemysten kanssa on olennainen osa teologista koulutusta.

Palveluhenkisyys

Koko opiston toiminnan tulee heijastaa seurakuntien ja opiskelijoiden tarpeiden huomioimista. Koko henkilökuntaa ja opiskelijoita haastetaan asennoitumaan toisiinsa ja työhönsä palveluasenteella. Tämä merkitsee sitä, että ystävyys ja luonnollinen ihmisyys käyvät tehokkuuden ja taloudellisen hyödyn edellä. 

Yhteisöllinen laadukkuus 

Laadukkuus tarkoittaa sitä, että kaikessa opiston elämässä heijastuu pyrkimys tehdä parhaansa niillä edellytyksillä, joita juuri siinä tilanteessa on käsillä. 

Koulutuksen tasokkuus 

Koulutuksen tasokkuudella tarkoitamme sitä, että koulutuksen tulisi olla tasokasta akateemisesti ja antaa opiskelijalle hyvät käytännön valmiudet kokoaikaisessa hengellisessä työssä toimimiselle. Haluamme, että opistosta seurakuntiin ja muualle työhön sijoittuneet henkilöt ja heidän yhteisönsä kokevat, että valmistuneella on tarvittavat hengelliset, henkiset, tiedolliset ja taidolliset valmiudet tehdä työtään.